NederlandsDeutschEnglish
Vovu metaalbewerking bv Facebook Vovu metaalbewerking bv LinkedIn
Home VOVU News
Nieuws
30 Jarig Bestaan Vovu Metaalbewerking B.V
There are no translations available.

 

Vovu metaalbewerking b.v. uit Uden bestaat dertig jaar

UDEN | "Op een feestje kwam het idee: laten we samen voor ons zelf beginnen", vertellen Peter en Marcel, eigenaren van Vovu metaalbewerking b.v.. Dat is nu precies dertig jaar geleden. Dit jaar vieren ze het jubileum.

Dat idee voor een eigen bedrijf werd werkelijkheid op 5 februari 1987. Vanuit een schuurtje aan de Middenpeelweg in de avonduren, zijn ze door gegroeid naar een groot bloeiend bedrijf midden op het bedrijventerrein in Uden. "Na bijna 30 jaar kunnen we echter niet meer spreken van een tweemansbedrijfje", aldus Peter. Bij Vovu werken inmiddels meer dan 65 werknemers. "Het is uitgegroeid tot een écht bedrijf", vult Marcel aan.

Vovu is gespecialiseerd in verspannende bewerkingen. Door de techniek en kennis binnen het bedrijf zijn ze in staat om complexe producten 24 uur per dag in serie te bewerken. Vovu richt zich op klant specifieke verspanende bewerkingen aan metaal, non-ferro en kunststofproducten voor o.a. de machinebouw, kranenbouw, scheepvaart, schokdemperindustrie, motor- en automobielindustrie. Het machinepark vanVOVU bestaat uit moderne, veelzijdige en meer-assige CNC-bewerkingsmachines. Automatisering is ver doorgevoerd door middel van het gebruik van robotbelading, automatische stafaanvoeren, palletwisselsystemen en aangedreven gereedschappen. De softwarematige koppelingen met CAD/CAM systemen, voor-instelapparatuur en een 3D meetmachine zorgen voor flexibele en nauwkeurige productie. Vovu is trots op wat ze hebben bereikt en laat dit ook graag zien. Als erkend leerbedrijf probeert Vovu de kennis over te dragen naar de volgende generatie.

Bron: Udens Weekblad

 

 
There are no translations available.

CNC-langdraaimachine voor intensieve productie

 

Onlangs heeft VOVU Metaalbewerking b.v. het machinepark uitgebreid met een langdraaimachine: een Tornos Deco 26a. Met een maximale doorlaat van 32 mm en verschillende opties om gedurende lange tijd onbemand te kunnen draaien, past de machine prima binnen het gamma van VOVU. Een machine van formaat!

CNC draaien met Tornos Deco 26a

Read more...
 
There are no translations available.

Nauwkeurige 3D meetmachine

De meetkamer van VOVU is onlangs aangevuld met een nieuwe 3D coördinatenmeetmachine. De Mitutoyo Strato 9166 is zeer nauwkeurig. Met een groot meetbereik (900x1605x605mm) kan deze machine grote en kleine werkstukken in een 3 dimensionale omgeving meten en controleren.

 3d meetmachine mitutoyo strato 9166

Read more...